Energi/miljøregnskap

Hvordan kan LCC hjelpe deg med å vurdere investerings- og driftskostnader ved ulike miljøtiltak? Hvordan foreta alternativvurderinger av valg av tekniske anlegg som tilfredsstiller gjeldende forskriftskrav i forhold til et med høyere miljøambisjoner? Hva betyr valg av beliggenhet for prosjektet for miljøet? Hva skal til for oppnå poeng for LCC i prosjekter som skal miljøsertifiseres i hht BREEAM-NOR?

LCC-beregninger gir deg et beslutningsunderlag for å ta stilling til hva ulike tiltak og kvaliteter koster. For beslutningstaker betyr dette at man kan fastsette hva som er betalingsvillighet og kriterier for valg. Har du andre miljømål enn lavere energiforbruk, kan det ofte være aktuelt å velge et alternativ som har en noe høyere kostnad for å oppnå miljømålet enn det rimeligste alternativet. Det kan for eksempel være at du vurderer en alternativ teknisk installasjon som er dyrere å anskaffe, men som gir miljøgevinster. Det kan også være at du velger materialer som er dyrere å kjøpe inn, men som er bedre for inneklimaet. LCC-beregninger gir deg kun hjelp til å finne forskjellen i kostnader mellom ulike alternativ slik at det blir lettere å foreta et valg etter en samlet vurdering.

LCC-forum
Tlf: 67 52 60 10
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Sekretariat: Norges bygg- og eiendomsforening v/Quality Norway AS, Fornebuveien 37, 1366 Lysaker